concentratie 24/7

24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. De wereld draait de hele week, dag en nacht, op volle toeren. Dat betekent dat er 168 uur per week de beschikking is over nieuws, radio en televisie, games, (virtuele) vriendschap, (online) shopping.... 24 uur, 7 dagen ligt de wereld aan je voeten.

Via sociale media onderhouden jullie meer en meer noodzakelijke contacten met wereldwijde connecties. Het mobieltje ligt als een knuffelbeer naast je kussen. 

Volwassenen (ook jullie docenten) vrezen vaak voor concentratieproblemen door 24/7 maatschappij. 

 

Wat bedoelen we nu met 24/7? 

De wereldeconomie, internet, games, fabrieken, steeds meer zien we dat dingen voortdurend in beweging blijven. Niks stilstand, altijd maar door. Maar denk ook eens aan de supermarkt die ook op zondag open is, de krant die je elk moment van de dag online kunt raadplegen of de Bijenkorf die dag en nacht zijn zaakjes verkoopt via internet. Vaders die soms overdag werken, maar net zo goed in de avond of zelfs de nachtploeg draaien. Laptops die tijdens de lunchpauze de verbinding met het werk in stand houden....alles moet door, en door en door....

Soms gaan we dus op zoek naar rust en concentratie en doen oefeningen om jullie concentratie te verbeteren.

 

Concentratieproblemen kun je redelijk eenvoudig leren beheersen. Concentratieoefeningen helpen om te leren focussen in een tijd waar focussen lastiger is dan vroeger.