Kwaliteiten

In het volgende document staat een lijst met heel veel kwaliteiten, veel hiervan zul jij ook bezitten. Soms is het moeilijk om die van jezelf te zien, maar zeker is dát je ze hebt. In deze les is het de bedoeling dat je gaat ontdekken welke talenten je al bezit.

Ook ga je onderzoeken of je het prettig vindt deze talenten verder te ontwikkelen of dat je graag nieuwe talenten wilt ontwikkelen.

Download het document en vul voor jezelf vier kwaliteiten in die je al bezit.

Praat hier klassikaal over en maak een poster van alle kwaliteiten van de klas.

Zo weten jullie ook bij wie je te raden kunt gaan, als je iemand nodig hebt met een bepaalde kwaliteit.

Je kunt ook een mentimeter invullen, dan kun je zien welke kwaliteiten het meeste voorkomen in jullie klas.

 

Kwaliteiten
Word – 13,9 KB 113 downloads

kwaliteiten plakken

Iedere speler krijgt een kaartje met daarop de naam van een medeleerling. Daar schrijft de leerling een kwaliteit op die bij deze leerling hoort en plakt dit op diens rug. Het is de bedoeling dat de leerling door middel van vragen stellen aan andere spelers erachter komt wat er op zijn/haar kaartje staat. De leerling mag alleen vragen stellen waarop met “ja” of “nee” kan worden geantwoord. De leerling mag aan iedereen vragen stellen. Krijgt de leerling van iemand op je vraag nee te horen, dan moet je een andere speler opzoeken om vragen aan te stellen. Het accent van dit spel ligt duidelijk op de kwaliteiten die een ander in je ziet waardoor je misschien ook de kwaliteiten in jezelf gaat zien. De medeleerling legt na het spel namelijk uit waarom ze deze kwaliteit bij jou aanwezig vinden.


Je kunt ook eens het volgende document uitprinten en knippen. Geef elkaar kaartjes met de talenten waarvan je vindt dat ze bij de ander passen. Bespreek waarom je vindt dat de ander dit talent bezit.

Kwaliteitenkaartjes Docx
Word – 1,7 MB 62 downloads