Weer terug naar school?

Hierbij een gratis download met vragenkaartjes voor als leerlingen weer gedeeltelijk terug naar school komen:

Vragenkaartjes Weer Terug Naar School
Word – 58,0 KB 821 downloads

De kracht van het overdrijven en andere terug naar school ideeën..

Weer terug naar school is het belangrijkste dat we elkaar weer zien, we elkaar weer live kunnen spreken in plaats van via een computerscherm. Iedereen heeft op zijn eigen manier de quarantaine beleefd. De meesten hebben het behoorlijk lastig gevonden, thuis, online-les, maar 1 vriend tegelijk zien en alles dicht, zelfs veel sporten gingen niet door. Daarom zijn we nu blij weer naar school te mogen en dat horen we normaal gesproken niet zo vaak ;) 

Omgaan met tegenslagen en teleurstellingen hoort bij het leven, dat is makkelijk gezegd maar ook wel te oefenen, dat gaan we bijvoorbeeld doen met deze opdrachten

 

1

Maak een toneelstukje of filmpje over een belevenis tijdens de lock-down, niet zoals het echt gegaan is maar alles in het groot, overdreven. Door zo veel mogelijk te overdrijven worden de situaties waarschijnlijk erg lachwekkend! (Lachen is gezond, begin dus maar eens met veel plezier maken samen!)

2

Maak een tabel met aan de linkerkant alles wat je vervelend vond tijdens de lockdown. Schrijf daarna aan de rechterkant hoe het nog erger had kunnen zijn.

 

3

Maak met de klas een dagboek, ieder een pagina met daarop waar je van baalde, wat er leuk was, hoe je het zelf leuker hebt gemaakt, MS-Teams blunders enz. Voeg alle documenten samen en maak er bijvoorbeeld met 'flipsnack' een digitaal tijdschrift van wat je deelt met de klas.

4

Stop het jaar in een doosje: Neem een luciferdoosje voor iedereen (of een ander klein doosje) en stop daar alles, in miniatuur, in. Stop negatieve dingen in het doosje om het nooit meer open te doen of maak een bewaardoosje met mooie herinneringen.

5

Levend memory kan heel goed vanaf 1 plek, op 1,5 meter. Je kunt dit spelen door op verschillende manier koppels te maken, dezelfde houding, beweging, geluid, woord. Je zou nu ook koppels kunnen maken door te zoeken naar een gemeenschappelijke hobby, een liedje van hun playlist enz.