Kwaliteiten

In het volgende document staat een lijst met heel veel kwaliteiten, veel hiervan zul jij ook bezitten. Soms is het moeilijk om die van jezelf te zien, maar zeker is dát je ze hebt. In deze les is het de bedoeling dat je gaat ontdekken welke talenten je al bezit.

Ook ga je onderzoeken of je het prettig vindt deze talenten verder te ontwikkelen of dat je graag nieuwe talenten wilt ontwikkelen.

Klik op de afbeelding om online in te vullen of download het document en vul voor jezelf vier kwaliteiten in die je al bezit.

Praat hier klassikaal over en maak een poster van alle kwaliteiten van de klas. (Wanneer je digitaal invult kun je de uitslag van de klas projecteren op het digibord)

Zo weten jullie ook bij wie je te raden kunt gaan, als je iemand nodig hebt met een bepaalde kwaliteit.

 

PICA_Kwaliteitenlijst_Werkvorm20
PDF – 147,3 KB 3580 downloads

kwaliteiten plakken

Iedere speler krijgt een kaartje op zijn rug gehangen, met daarop de naam van een medeleerling of juist van een kwaliteit die bij deze leerling hoort. Het is de bedoeling dat de leerling door middel van vragen stellen aan andere spelers erachter komt wat er op zijn/haar kaartje staat. De leerling mag alleen vragen stellen waarop met “ja” of “nee” kan worden geantwoord. De leerling mag aan iedereen vragen stellen. Krijgt de leerling van iemand op je vraag nee te horen, dan moet je een andere speler opzoeken om vragen aan te stellen. Het accent van dit spel ligt duidelijk op de kwaliteiten die een ander in je zien waardoor je misschien ook de kwaliteiten in jezelf gaat zien. De medeleerlingen leggen na het spel namelijk uit waarom ze deze kwaliteit bij jou aanwezig vinden.

Je kunt ook eens het volgende document uitprinten en knippen. Geef elkaar kaartjes met de talenten waarvan je vindt dat ze bij de ander passen. Bespreek waarom je vindt dat de ander dit talent bezit.

Kwaliteitenspel_LR2
PDF – 2,6 MB 2189 downloads